Bygherre

Hillerød Kommune v./ Lejerbo Frederiksborg

Rådgivningsrolle

Ingeniørrådgiver i underrådgivning

Årstal

2014 - 2018

Entreprisesum

26 mio. kr.

Areal

1620 m²

Arkitekt

Mangor & Nagel

Byggeri af nyt botilbud i Hillerød.

Vingen er et nyt boligtilbud til borgere over 18 år med forskellige former for udviklingshæmning eller varige, psykiske funktionsnedsættelser, og som har et stort behov for støtte og omsorg i hverdagen. Botilbuddet er opført som 20 almene boliger ved Egedammen i Hillerød.

Projektet blev udarbejdet med stor respekt for den enkelte beboer, da boligerne skulle være deres fremtidige hjem. Samtidig blev der lagt vægt på tryghed for såvel beboere som personale, bl.a. i form af en overskuelig indretning og et godt lysindfald, således at personalet til enhver tid har fuldt overblik over fællesarealerne. Der indarbejdedes en række velfærdsteknologier i boligerne for at finde tekniske løsninger, der skulle give beboerne størst mulig frihed i eget hjem, skabe et godt arbejdsmiljø og frigøre varme hænder. Botilbud Vingen projekteredes i forhold til Lavenergiklasse 2015 og er forberedt til nemt at kunne konverteres til Lavenergiklasse 2020. Derudover er det DGNB-certificeret til sølv.

Mangor & Nagel var bygherrerådgiver med Wissenberg som underrådgiver. Wissenberg varetog samtlige ingeniørarbejder i forbindelse med bygherrerådgivningsopgaven, så som projektering og fagtilsyn. Totalentreprisen blev vundet af Aarstiderne Arkitekter (Sweco) og Viborg Ingeniørerne.

Foto: Mangor & Nagel og FLEXMODUL

Galleri

Medarbejder

Jesper Schat-Holm

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 61