VI VANDT CENTER FOR SPECIALUNDERVISNING FOR VOKSNE!

Det er med begejstring, vi kan fortælle, at Wissenberg i samarbejde med ERIK Arkitekter som totalrådgiver og ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, har vundet opgaven med at etablere nye faciliteter til Københavns Kommunes Center for Specialundervisning for Voksne med underafdelingerne Voksen Specialundervisning og Særligt Tilrettelagt Undervisning. Voksen Specialundervisning skal flytte til ejendommen Ryparken 81 og Særligt Tilrettelagt Undervisning […]

Udviklingen peger i vores retning

Interview med Wissenbergs nye associerede partner, Mikas S. Christiansen Mikas S. Christiansen er optaget som associeret partner hos Wissenberg. Til daglig er han afdelingsleder for Klimatilpasning og Bæredygtighed hos Wissenberg, som han var med til at starte, da han blev ansat hos Wissenberg i 2019. I dag har afdelingen otte faste medarbejdere og en praktikant, […]

Erfaren Bygherrerådgiver

Søger du nye udfordringer, og har du en velfunderet byggeteknisk baggrund med minimum fem års erfaring inden for bygherrerådgivning – og gerne renoveringserfaring – så er du måske den, vi leder efter.

Du skal have mod på at arbejde med ledelse af mennesker og projekter, og du skal have lyst til at videreudvikle dine evner inden for dette felt.

Rådhusrokade i Regionskommune Bornholm

Regionskommune Bornholm ønsker at samle sine medarbejdere på færre matrikler, da rådhusfunktionerne i dag ligger fordelt på flere lokationer spredt over hele øen. Samlingen skal dels ske ved om- og udbygning af nogle af de eksisterende lokationer, og dels ved at etablere et helt nyt rådhus i Knudsker lidt udenfor Rønne.

Tilbage til A-town (film)

For nogle dage siden kunne vi fortælle, at renoveringen af de mange gårdhavehuse i Albertslund Syd kører på skinner. Det gav os anledning til at se lidt tilbage til 2014, hvor projektet var i sin opstart. Den gang fik man produceret en lille film..

Renoveringen kører i Albertslund Syd

Det store projekt med renoveringen af gårdhavehusene i Albertslund Syd (del af Masterplan Syd) i boligforeningerne VA 4 Syd og VA 4 Nord er i fuld gang. I VA 4 Syd afleveres der i øjeblikket fire færdigrenoverede boliger hver mandag.

Film og fotos fra KAB-huset

KAB’s nye domicil ved Enghavevej på Vesterbro i København, er færdigt. Et markant hus, der rager op midt mellem indfaldsveje og jernbaner. Wissenberg har været bygherrerådgiver på denne spændende opgave. Og vi har også haft en fotograf ude at dokumentere det flotte resultat. Huset er tegnet af Henning Larsen Architects og opført af 5E Byg […]

Det nye bo- og dagtilbud på Bybjergvej i Ballerup kommune er taget i brug.

Det nye bo- og dagtilbud på Bybjergvej i Ballerup kommune er nu taget i brug. Bo- og dagtilbud er kommet i stand via en omfattende renovering og ombygning af det der tidligere var kendt som UCC-huset. Bygningen er fra 1967 og blev oprindelig bygget til at rumme et pædagogseminarium. Ombygningen er tegnet af Vandkunsten og […]

Bygherrerådgiver med renoveringserfaring

Søger du nye udfordringer, og har du en velfunderet byggeteknisk baggrund med minimum fem års erfaring inden for bygherrerådgivning – og gerne renoveringserfaring – så er du måske den, vi leder efter.

Første spadestik på Albertshøj – etape 3

Albertslunds centrum er under forvandling. Under en strålende juni-sol og med god corona-afstand kunne Borgmester Steen Christiansen og direktør for CASA A/S, Claus Møller, i tirsdags tage det første spadestik til byggeprojektet, der går under navnet Albertshøj – etape 3.

Betty III bliver det samlende hjerte i revitaliseret område

Området ved Betty Nansens Allé bagved Norden Plads på Frederiksberg har i længere tid været et lidt “glemt” område, der byudviklingsmæssigt trængte til en kærlig hånd. I dag er området ved Betty Nansens Allé inde i en rivende udvikling med flere markante nybyggerier. Det seneste byggeri, som dog først bliver helt færdigt til december, er […]

Rejsegilde for udvidelse af Sophienborg plejecenter

Sophienborg Plejecenter ligger i Hillerød vest og er placeret rundt om en hyggelig gårdsplads med blomster, petanquebane, helsegynger og sansehaver. Plejecenteret består af 60 lejligheder og tre demenshuse. Den 20. maj var der rejsegilde på en udvidelse af plejecenteret, der skal tilføje 30 nye plejeboliger til centeret.

Nye ansigter hos Wissenberg

Efter et stille forår i 2020 tog aktiviteterne fart i efteråret. Det høje aktivitetsniveau er fortsat ind i 2021, så siden årsskiftet har vi kunnet byde velkommen til en række nye kolleger, som alle er blevet en værdsat del af Wissenberg.

Wissenberg får egen DGNB-konsulent for byområder

Forleden kunne vi ønske vores kollega Line Heidemann-Staur tillykke med autorisationen som DGNB-konsulent for byområder. Dermed er hun nu i stand til at måle bæredygtighedsniveauet i byområder og rådgive om hvordan udviklingen af et byområde gøres mest bæredygtigt.

Vi sætter bæredygtighed øverst

Wissenbergs afdeling for Klimatilpasning og Byrum skifter navn til ”Klimatilpasning og Bæredygtighed”. Med navneskiftet ønsker Wissenberg at synliggøre det store arbejde med bæredygtighed, der i dag er en del af Wissenbergs hverdag.

5 x reception

Wissenberg inviterer venner af huset til reception med udsigt og indsigt den 19. november.
Vi åbner dørene kl. 14.30 og indleder med en dialogkoncert med Carsten Dahl kl. 15.00.

70 års fødselsdag hos Wissenberg

Det er ikke hver dag en af Wissenbergs medarbejdere fylder 70, men i dag skete det, da Kent Larsen fyldte rundt. Det er formodentlig første gang i Wissenbergs historie. Kent er oprindelig udlært bygningssnedker i 1972. En stor del af hans arbejdsliv har han tilbragt hos det, der i dag hedder Ai-gruppen. I 2016 kom […]

De røde mursten rejser sig igen på toppen af Svendborg

Byggeriet af boligbebyggelsen Nordre Park rejser sig på et højdedrag lidt i udkanten af det centrale Svendborg. På stedet lå tidligere den imposante Nordre Skole; et klassisk dansk skolebyggeri i røde mursten fra 1940’erne. Skolen lukkede i 2011. Beliggenheden, højt med udsigt over byen og sundet og med et ubebygget friareal som forgrund, var noget […]

Underjordisk luksusspa i Carlsbergs gamle kældre

Den luksuriøse spa, AIRE Ancient Baths, ligger i Carlsbergs gamle kældre under det, der i dag er Hotel Ottilia i Carlsberg Byen. Spaen åbnede i efteråret efter en omfattende ombygning af kældrene, som Wissenberg var rådgivende ingeniør på. Konceptet, der er inspireret af de antikke, romerske bade, er udviklet og drives af den spanske operatør AIRE, der driver tilsvarende spabade i bl.a. Barcelona, Sevilla, New York og Chicago.

BaseCamp South Campus færdig

Den 4. januar kunne de første beboere flytte ind i BaseCamps nyeste boligkompleks på Amager: BaseCamp South Campus. BaseCamp er et internationalt koncept for indretning og udlejning af møblerede værelser til studerende. Med til boligerne hører omfattende fællesarealer med køkkener, fitnessrum, biograf, computerspillerum, vaskeri og andet. Samt en bemandet reception.

Tre Wissenberg-projekter styrker fokus på bæredygtighed

Realdania har offentliggjort, hvilke 13 almene renoveringsprojekter der i det kommende år får støtte til at gennemføre en række bæredygtighedsanalyser, der skal afsøge nye muligheder for at skabe et klimamæssigt mere bæredygtigt byggeri. Vi kan med glæde konstatere, at Wissenberg er involveret i tre af projekterne.

Rum til fremtidens kvantecomputere

Op til jul kunne vi sætte flueben ved endnu et afsluttet projekt. Ikke et stort projekt, men dog et interessant projekt. Projektets formål var at ombygge en række lokaler på H.C. Ørsted Instituttet (Københavns Universitet), så de fremover kan udlejes til Microsoft, der skal bruge lokalerne til forskning i kvantecomputere. Microsoft samarbejder med en række […]

Gennemfør den grønne screening tidligt

Som svar på den økonomiske krise, skabt af Covid-19, bevilgede Folketinget i juni 2020 30,2 mia. kr. til renovering af almennyttige boliger. Man stillede samtidig krav om, at der skal gennemføres en ”grøn screening” på alle de renoveringsprojekter, der søges økonomisk støtte til hos Landsbyggefonden. Af det bevilgede beløb er 18,5 mia. kr. afsat til fremrykkede renoveringsprojekter, der nu kan igangsættes tidligere end ellers, men først skal de gennem den grønne screening.

Fart på de accelererede renoveringer

Foranlediget af Corona-krisen indgik Folketinget i marts 2020 et boligforlig, der gav mulighed for at komme hurtigere i gang med flere renoveringsprojekter. Der blev sat godt 18,5 mia. kr. af til at fremskynde renoveringen af de almene boliger.

Hos Wissenberg har vi i efteråret tydelig mærket de “fremskudte” helhedsplaner.  Vi har haft travlt med at bidrage til den beboerdemokratiske proces, inden afdelingsmødet i den enkelte boligforening kan stemme om, hvorvidt de ønsker en helhedsplan. For en del af projekterne skulle der fremsendes skema A inden udgangen af 2020, så der har været fart på.

Godt nytår!

Viden forpligter
De færreste kan vel sige, at året 2020 blev ”business as usual”! I Wissenberg er vi, trods alle genvordigheder, kommet igennem 2020 med skindet på næsen, og heldigvis ser 2021 ganske lovende ud.

Regeringens grønne boligforlig fra marts blev katalysator for en række nye projekter og initiativer. Wissenberg er nu godt i gang med at levere på ”grøn screening”, og fremrykningen af Landsbyggefondens projekter på ventelisten giver også ekstra aktivitet.

I 2020 kan vi glæde os over at have optaget Mads Stenbæk Jakobsen som ny partner og som omdrejningspunkt for den fortsatte udvikling af vores bygherrerådgivning.

Wissenberg støtter Røde Kors’ julehjælp

I år har vi valgt at støtte Røde Kors julehjælp. Alle børn fortjener en god jul! Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Julehjælpen består typisk af et gavekort på 800 kr. til Coop eller en en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene. På den […]

Wissenbergs første certificerede miljørådgiver

Wissenberg har fået sin første certificerede miljørådgiver. Det er Helene Gaarn fra vores konstruktionsafdeling. Som certificeret miljørådgiver er Helene nu godt klædt på til at navigere i reglerne om sikkerhed, sundhed, affald og miljø i forbindelse med miljøsanering ved nedrivnings- og renoveringsprojekter. ”Mine spidskompetencer er projektering og planlægning af nedrivnings- og saneringsprojekter”, fortæller Helene og […]

Det bedste var et ja

På det ekstraordinære afdelingsmøde i DAB-afdelingen Sønderpark i Ringsted sagde de onsdag aften ja til helhedsplanen. De byggetekniske svigt i afdelingen er ikke til at komme udenom, så der skal gøres noget. Med en samlet udgift i omegnen af 400 mio. kr. er det dog en beslutning, der er til at tage at føle på, […]

Atlas er tilbage i Carlsberg Byen

Atlas er tilbage på sin plads på toppen af Maskincentralen i Carlsberg Byen og bærer atter himmelkuglen på sine skuldre. Den 3,5 meter høje og 300 kg tunge statue har været en tur på værksted, hvor den er blevet grundig restaureret. I forbindelse med restaureringen af Atlas, har det været Wissenbergs konstruktionsafdelings opgave at beregne, […]

Wissenberg-projekt modtager støtte fra Realdania

I maj lancerede boligminister Kaare Dybvad den frivillige bæredygtighedsklasse, som skal være et centralt element i den grønne omstilling af byggeriet. Den frivillige bæredygtighedsklasse skal give byggebranchen et enkelt og lettilgængeligt grundlag at opføre mere bæredygtigt byggeri efter.

Klassen har et bredt perspektiv på bæredygtighed med fokus på både byggematerialer, opførelse, vedligeholdelse, drift og indeklima. Ligesom den ser på alle faser i byggeriets livscyklus og ud fra et samlet hensyn til både de miljø- og klimamæssige, sociale og økonomiske forhold. Det er, som navnet angiver, frivilligt at anvende klassen, der i første omgang testes i to år. Målet er, at den bliver obligatorisk i Bygningsreglementet i 2023.

Spaden i jorden på Fortunen

Mandag blev der holdt første spadestik på Lyngby Boligselskabs nye afdeling, Fortunen Nord. De 150 nye boliger bliver en selvstændig afdeling og er udviklet i tæt samarbejde med den eksisterende afdeling, Fortunen Øst. 50 familieboliger og 100 ungdomsboliger bliver der plads til i det attraktive område, og det var da også en tilfreds bygherre, der […]

Velkommen til vores nye kolleger

Wissenberg har i løbet af 2020 ansat en række nye medarbejdere. På trods af Corona og stor usikkerhed har tilgangen af nye opgaver gjort, at vi har kunnet ansætte en række kompetente medarbejdere. Vi skylder at byde vores nye kolleger rigtig velkommen og præsentere dem. Alexander Larsen er nyuddannet el-installatør fra UCL-Odense. Han har tidligere […]

Alexander har fået en pris

Da Alexander færdiggjorde installatøruddannelsen i sommers, var det ikke kun eksamensbeviset, der kom med i tasken. Han blev samtidig tildelt Dansk El-Forbunds innovationspris for sit projekt med titlen ”Kommunikationsarbejdet i udbudsmaterialet – kommunikationsbrister”. Det krævede en dedikeret indsats at få Alexander til at hive diplomet op af tasken. Det lykkedes dog, og nu er det […]

Og publikumsprisen går til..

Hotel Ottilia i Carlsberg Byen har modtaget Københavns Kommunes publikumspris 2019 for ”smukt gennemført byggeri”. Det er vi lidt stolte over, da vi som rådgivende ingeniører har været med til at realisere byggeriet af hotellet.

Rejsegilde på KAB-huset

Der var flag, kranse, varme pølser og kold Cocio, da KAB torsdag den 27. august kunne fejre rejsegilde på sit nye domicil ved Enghavevej på Vesterbro. Det var en tilfreds bygherre, der repræsenteret ved formand John Olsen og byggedirektør Rolf Anderson, kunne konstatere, at byggeriet følger planen, både hvad angår tid og økonomi. Rolf Anderson bød […]

Tre på stribe hos KAB

”Vores succeskriterie er at kunne navigere som KAB´s forlængede arm, i grænselandet mellem teknik, økonomi, proces og mennesker”. Sådan formulerer Mads Stenbæk Jakobsen, leder af Wissenbergs bygherrerådgivningsafdeling, Wissenbergs tilgang til KAB’s rammeaftale for bygherrerådgivning. Tilgangen til opgaven synes at være den rigtige. Wissenberg er nemlig blandt de fire vindere af KAB’s rammeaftale for bygherrerådgivning. Det […]

Byggeleder med 8-10 års erfaring

JOBOPSLAG: Stærk byggeleder med min. 8-10 års erfaring med byggeledelse, gerne fra entreprenørbranchen — Du bliver ansvarlig for byggeprojekter på 20-500 mio. kr.  

Klar og overbevisende tale

I dag afsluttede en gruppe af vores rådgivere et firedages kursus i ”retorik for rådgivere”. Magnus, Helle, Peter, Nanna og Leon kan nu eksempelvis anvende ”den gyldne bro”, ”vaccinen” og ”eksemplets magt” i deres kommunikation, lige som de er blevet trænet i historiefortælling, ethos, krops- og stemmebrug. Undervisningen blev forestået af Christina Falkberg fra Falkberg […]

Wissenberg kommer gennem nåleøjet

Der er atter kommet gang i udbuddene, og Wissenberg er med. Her på det sidste har vi formået at blive prækvalificeret til tre udbud. Det første er Stablen i Horsens, som skal være et nyt, bæredygtigt multihus, der skal fremme genbrug og bæredygtighed. Huset skal bl.a. rumme undervisningslokaler til børn, en genbrugsbutik, et genbrugsbyggemarked og […]

Grundstenen blev lagt til KAB’s nye domicil

I tirsdags havde vi fornøjelsen af at deltage i grundstensnedlæggelsen ved KAB’s nye domicil på Enghavevej i København. Det nye KAB-hus vil have en størrelse på 7.400 m2 med plads til 400 medarbejdere foruden faciliteter til møder. Hos Wissenberg er vi stolte over have fået muligheden for at være bygherrerådgiver på projektet. Grundstenen er en […]

Stem på en vinder!

Christianshavns Skole nomineret til Årets skolebyggeri 2020. For 8. år i træk skal årets skolebyggeri kåres, og blandt de fem nominerede er Christianshavns Skole. Christianshavns Skole har gennemgået en omfattende renovering, hvor Wissenberg har leveret en lang række rådgivningsydelser, eksempelvis bæredygtighedsledelse, konkurrencehåndtering, tidsstyring, fagtilsyn og økonomistyring. Planlægning, koordinering og afvikling af geotekniske og miljøtekniske undersøgelser. […]

30 mia. grønne renoveringskroner sat i spil

Statsminister Mette Frederiksen kunne forleden dag fortælle, at regeringen foreslår, at der afsættes 30 mia. kr. af Landsbyggefondens midler til grønne renoveringer i den almene boligsektor. De 30 mia. kr. skal udmøntes i perioden 2020-2026. Hos Wissenberg synes vi naturligvis, at dette initiativ er særdeles positivt, og det glæder os særligt, at der er fokus […]

Nedrivning i Taastrupgaard

Det går voldsomt for sig i Taastrupgaard i disse dage. Nedrivningen af otte boligblokke (i alt 188 boliger) er for alvor gået i gang. Flere bygninger er nu strippet for inventar, alle overflader er afrenset og facaderne er demonteret.  Nedrivningen foregår ved at maskiner klipper bygningerne i stykker, bid for bid. Som det fremgå af […]

Hotel Ottilia vinder prestigefuld pris

Vi kan ikke få hænderne ned! Renoveringen af Maltmagasinet og Lagerkælder 3 i Carlsberg Byen, som endte med at blive til det fantastiske Hotel Ottilia, har vundet den prestigefulde publikumspris ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering. Vi hos Wissenberg er rigtig stolte over at have været ingeniørrådgiver på dette særlige projekt. NB: Vi arbejder i øjeblikket […]

Wissenberg vinder endnu en rammeaftale med KAB

Renovering af almene boliger er en af Wissenbergs kerneydelser. Det er derfor med stor glæde, vi nu kan se frem til også at bidrage som totalrådgiver i forbindelse med de mindre renoveringsprojekter, der venter på at blive gennemført hos de boligorganisationer, KAB er administrator for. ”Selv om byggeriet p.t. ikke er helt så hårdt ramt […]

Wissenberg er tildelt rammeaftale med KAB

I disse uger kan der være langt mellem de gode nyheder. Det er derfor med stor glæde, vi kan meddele, at Wissenberg har vundet KAB’s fireårige rammeaftale for totalrådgivning i forbindelse med større renoveringer. Hos Wissenberg ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med KAB, et samarbejde der i øjeblikket bl.a. omfatter renoveringen […]

Mere liv bag skrivebordene

Efter flere uger med de fleste arbejdsopgaver udført hjemmefra og to påskeuger med aktiviteterne reduceret til et minimum, er Wissenberg nu klar til gradvist at skrue op for aktiviteterne på Hejrevej. Det betyder, at alle vores medarbejdere er tilgængelige og kan kontaktes som normalt. Projektteams på vores største igangværende projekter, eksempelvis Skoleparken 2, Højbjerg Vænge, […]

Fjernelse af anlægsloftet

Fjernelse af anlægsloftet i 2020 kræver hurtig reaktion – vi er klar. Samfundsøkonomisk giver det rigtig god mening at igangsætte de projekter, som man har planlagt i de kommende år, og som måske har stået på ønskelisten i årevis.  

Corona-update: Wissenberg i påsken

Wissenberg lukker omkring påsken, men kan stadig kontaktes På baggrund af den nuværende situation med corona lukker Wissenbergs kontor i hele uge 15, inkl. dagene 6. – 8. april. Alle medarbejdere er blevet bedt om at holde fri i disse dage. I uge 16 vil kontoret kun være åbent i begrænset omfang og vores medarbejdere […]

Coronavirus

Kære kunder og samarbejdspartnere At holde afstand ligger ikke til Wissenberg. Vi er en rådgivningsvirksomhed, der lever af tæt dialog med vores kunder og samarbejdspartnere, men for at modvirke spredning af coronavirus vil I opleve, at vi for en stund holder lidt mere afstand. Spredningen af coronavirus udvikler sig med hast. Vi har derfor vurderet, […]

Wissenberg tilslutter sig FRI’s Verdensløfter

Som medlem af FRI’s bestyrelse deltog Wissenbergs Lars Bendix Christensen i den årlige generalforsamling, hvor samtlige rådgivere i løbet af dagen blev opfordret til at tilslutte sig FRI’s Verdensløfter. Vi tog forskud på glæderne og gjorde det allerede fra morgenstunden af.

Christianshavns Skole indstillet til RENOVER prisen

Christianshavns Skole har i perioden 2014 – 2019 gennemgået en omfattede renovering. De gamle bygninger er blevet opdateret til en nutidig standart og der er udvidet og bygget nyt. Et ikke helt enkelt projekt, da skolen ligger i det tætte bymiljø på Christianshavn fordelt på to matrikler og i en række forskelligartede bygninger. Projektet er […]

”Ikke altid gåselever..”

Hos Wissenberg kan vi sige ”Ikke altid bygninger..”. På toppen af Maskincentralen i Carlsberg Byen står der en 3,5 meter høj og 300 kg tung statue af den græske gud Atlas. Statuen er i øjeblikket nedtaget for at blive restaureret og skal snart tilbage på sin plads. Vi har fået opgaven med at beregne hvad […]

Første spadestik på plejecenter Betty III

Det var Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen, og formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Laurits Roikum, der sammen stak spaderne i jorden, da der fredag den 21. februar blev taget de første spadestik til et nyt plejecenter på Frederiksberg. Plejecenteret, der går under navnet Betty III, er en del af en større udviklingsplan for området ved Betty […]

Endnu et millionprojekt i Albertslund Syd kan gå i gang

Vridsløselille Andelsboligforenings to boligafdelinger 4 Syd og 4 Nord i Albertslund står overfor BO-VESTs til dato største samlede renoveringssag. Fredag 7. februar 2020 blev den endelige kontrakt om renoveringen underskrevet med NCC. Kontrakten er på knap 700 mio. kr. og skal omdanne 503 gårdhuse til moderne boliger. Wissenberg er totalrådgiver på den omfattende sag.

Visionært samarbejde om regnvand

En grænseoverskridende udfordring – også lokalt Udfordringerne med at tilpasse vores byer og bygningsmasse til et klima i forandring er et fælles anliggende. Klimaet er så at sige en grænseoverskridende udfordring – også helt lokalt. Større og mere uforudsigelige mængder regnvand berører mange forskellige aktører og interessenter. Det er derfor efter vores opfattelse ganske visionært, […]

Ny kontaktperson for prækvalifikationer og konkurrencer

I disse dage venter vi spændt på svar, om vores tilbud til KAB’s rammeaftale for større renoveringer er blandt de udvalgte vindere. Vi har lagt os i selen og håber naturligvis på at kunne fortsætte det gode samarbejde, vi allerede har med KAB. Den 29. januar modtog vi den gode nyhed om, at vi er […]

Tres med jazz

Torbens 60-års fødselsdag bød på afrikanskinspireret jazz, og han sad selv ved keyboardet. Vi har normalt ikke problemer med at fylde kantinen med god stemning og godt humør, men det er alligevel sjældent, at det sker til afrikanske jazz-rytmer. Derfor passede bandets navn perfekt. Det 3. Krydderi lyder navnet på Torbens band, der fredag eftermiddag […]

Wissenberg får certificeret statiker

Wissenberg ønsker vores gode kollega, Mohammed Yousif, tillykke med, at han er blevet certificeret statiker til konstruktionsklasse 2. Som certificeret statiker kan Mohammed nu deltage i projektering og kontrol af byggeprojekter med henblik på at dokumentere, at de tekniske forhold på det statiske område overholder bygningsreglementet. Formålet er at sikre kvalitet og sikkerhed ved konstruktioner […]

Der er sport i det

140 unge mennesker kan se frem til at flytte ind i SAB’s nye kollegietilbud til sportsinteresserede. Det nye kollegie er det seneste tiltag i rækken af projekter, der har gjort Valby Idrætspark til Nordeuropas største sammenhængende idrætsanlæg. Det var en tydeligt stolt formand, der indtog talerstolen til rejsegildet på Hafniakollegiet. ”Den unikke beliggenhed skal vi […]

Mere end kloak

Tidligere hed afdelingen ”Kloak og Teknisk infrastruktur” – i dag hedder den ”Klimatilpasning og Byrum”. Navneskiftet sker i forbindelse med, at Wissenberg har hentet en ny afdelingsleder til afdelingen, nemlig Mikas Schmidt Christiansen. >>Hent hele artiklen her<< – Helt grundlæggende handler klimatilpasning om at tilpasse bygninger og områder til fremtidens større mængder regn, fastslår Mikas. – […]

Vi tog vestpå

Wissenbergs årlige studietur blev i år holdt inden for landets grænser. Vi er nemlig igennem de senere år blevet mere og mere interesserede i vores udsatte boligområder. Og det er ikke kun, fordi vi er involveret i helhedsplaner, der på forskellig vis falder ind under de – ærligt talt – hjælpeløse kategorier, politikerne har fundet […]

KAB får nyt hjem

Byggeriet af det nye hovedkontor, KAB-Huset, blev sat i gang på en solbeskinnet eftermiddag i oktober. KAB flytter efter planen ind i de nyopførte bygninger på Enghavevej i 2021, og flytningen vil gå over i KAB’s historie, idet de nuværende lokaler på Vester Voldgade har fulgt KAB-fællesskabet siden 1941. Faktisk har Vester Voldgade dannet ramme […]

Spaden var klar

Det er en ordentlig omgang, ABG-afdelingen Skoleparken skal igennem. Faktisk er det kun fundamentet, der forbliver, når den store renoveringssag er færdig. Tirsdag den 1. oktober var der inviteret til første spadestik på de 36 nye boliger, der indgår i projektet. Ros Skoleparkens afdelingsbestyrelsesformand, Lars Ulrik Hansen, bød velkommen og overlod ordet til formand for […]

Skoleparken er månedens projekt

Nogle gange må man forandre for at bevare. Det er tilfældet med boligafdelingen Skoleparken i Gladsaxe. Wissenberg er totalrådgiver på den omfattende renovering, som betyder, at boligerne bliver revet ned til fundament og genopført i tidssvarende materialer, men i en arkitektur som er mere tro mod bebyggelsen, som den tog sig ud, da den var […]

DGNB med balloner

Det er nu næsten to år siden, Margrethevænget blev afleveret. Afdelingen har fået et markant løft, og som vi har skrevet før, er afdelingen gået fra at have udlejningsproblemer til, at folk nu står i kø for at bo i de attraktive boliger. Sikke en transformation. Tirsdag i sidste uge blev det så markeret, at […]

Tusindvis i kø til Wissenbergs el-løsning

Den københavnske restaurant Alchemist har fået en forrygende start. Over 7000 madentusiaster står på venteliste til at indtage et måltid i restauranten, der er rykket fra Østerbro til ombyggede faciliteter i de gamle B&W-haller på Refshaleøen. Et måltid hér er en sansemæssig eksplosion i lys, lyd og farver. Eller som en journalist fra The Independent […]

Social bæredygtighed

Alle stole var besat, og diskussionslysten var stor, da Wissenberg inviterede til gå-hjem-møde om social bæredygtighed. Vi brugte eftermiddagen på at finde svaret på det meget ambitiøse spørgsmål: Kan vi bygge os til social bæredygtighed? Vil du gifte dig med mig? I løbet af eftermiddagen kom vi forbi de udenlandske erfaringer med at omdanne udsatte […]

Organisationsændringer hos Wissenberg

Ny afdelingsleder for Byggestyring Vores Byggestyringsafdeling har pr. 1. marts 2019 fået ny leder, nemlig Martin Leon Svendsen. Det sker i forbindelse med en rokade, hvor partner Jesper Schat-Holm fremadrettet primært skal fungere som projektchef på større opgaver og bistå med udvikling af nye projekter. Martin indtræder som afdelingsleder i Wissenbergs ledergruppe. Parallelt med funktionen […]

Projekter med træ vinder priser

Når vi ser tilbage på 2018, så er det ikke uden stolthed. Flere af de projekter, vi har været engageret i, blev belønnet med priser eller har fået flot omtale i medierne. I to af projekterne spillede brugen af træ en central rolle. Det almene boligbyggeri, Timianhaven, modtog hele to priser ved Building Awards i november […]

Taastrupgaard-projektet

Det er omfattende forandringer, det store boligområde Taastrupgaard står over for i de kommende år; nedrivning, renovering og nybyggeri. Alt sammen forandringer, der skal resultere i, at bebyggelsen om nogle år ikke længere er på regeringens ghettoliste. Wissenberg er med på rejsen. 2018 blev året, hvor Wissenberg, i samarbejde med tegnestuen Vandkunsten, tog hul på […]