Pileparken 7

Klassisk helhedsplan der skal fremtidssikre almennyttig boligforening

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxes boligafdeling 24, Pileparken 7, er opført i 1959/1962 og består af 5 blokke i tre etager. Det samlede boligareal er godt 9.000 kvm. og omfatter 144 boliger. Boligerne fordeler sig på 16 et-rums-, 84 to-rums- og 44 tre-rums-boliger.

Bygningerne fremstår i blank mur med gule teglsten og saddeltagskonstruktion. Alle blokke har kælder. Bygningerne er beliggende med to lange blokke vinkelret på hinanden, og tre korte blokke parallelt forhold til hinanden. Mellem blokkene er et pænt udeareal, med græs, legeplads, mindre nyttehaver og P-pladser.

Udfordringerne
Bebyggelsen har en række bygningsmæssige udfordringer omkring tag, vinduer, gavle, facader og altankasser ved de franske altaner der skaber kuldebro ind i lejligheder.

Ligeledes har bebyggelsen en række installationsmæssige udfordringer i forbindelse med brugsvandrør og afløb. Generelt er der i mange lejligheder behov for modernisering af køkkener og badeværelser.

Bebyggelsen har energimærke E og har derfor også et stort behov for energimæssige tiltag.

Flere familievenlige boliger
Da man i større grad ønsker at kunne fastholde yngre beboere, når de stifter familie, er der behov for, at dele af bebyggelsen ombygges, så lejlighederne her bliver både større og mere familieegnede.

I helhedsplanen indgår der derfor, at en række lejligheder sammenlægges. I alt 23 stk. to og tre-rums lejligheder sammenlægges til 14 stk. 4-rums familieboliger i stueetagen. Fra sammenlægningsboliger etableres der trapper til terræn, hvor der indrettes små private haver.

Projekt information

Bygherre

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Beliggenhed

Gladsaxe

Rådgivningsrolle

Underrådgiver i totalrådgivning

Årstal

2021 - Igangværende

Entreprisesum

Ca. 154 mio. kr. inkl. moms

Areal

9.363 m²

Arkitekt

AART architects DK

Mette Andersen

Projektchef, associeret partner

Mobil: +45 27 25 34 98

Kloak og omfangsdræn

Projektet indeholder kloakseparering, herunder etablering af et stort forsinkelsesbassin for regnvandet på matriklen, samt etablering af nyt omfangsdræn. Eksisterende fællesledninger skal ligeledes renoveres, da de genanvendes for spildevand efter separeringen. Projektet  indeholder også håndtering af forurenet jord på matriklen.

Taget

Taget blev renoveret i 1980`erne ved at lægge et nyt tag af aluminiumsplader over det gamle asbestfyldte eternit tag. Det nye tag er udført med en fejl der gør at vand trænger ind. Taget skal således renoveres, og både det gamle og tidligere renoverede tag fjernes. I forbindelse med renoveringen af taget foretages en asbestsanering af tagrummet ligesom loftet efterisoleres.

Vinduer og franske altaner

Sålbænkene under vinduerne er udført støbte og fremtræder slidte med rusten armering og skal skiftes. Overliggere over vinduer er udført med stålprofiler. Flere steder er disse skiftet af Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe og der er i helhedsplanen medtaget en delvis udskiftning af de resterende profiler.

De franske altaner med de karakteristiske blå altankasser udgør en kuldebro, idet kasserne er af massiv beton der trækker kulde ind i stuerne.

Altankasserne fjernes og erstattes af nye franske altaner.

Energirenovering

Bebyggelsen trænger generelt til at blive energirenoveret, hvor dette er muligt under hensyntagen til arkitektur og byggeteknik.

Udover isolering af gavle og efterisolering af brystninger foretages en ekstra isolering i tagkonstruktion ligesom vinduerne udskiftes til nye lavenergivinduer.

Bedre indeklima

For at forbedre boligernes indeklima etableres der mekanisk ventilation af samtlige køkkener og badeværelser.

Ventilationen udføres behovsstyret dvs., at den reguleres af fugt- og CO2-niveau. Nye vinduer udføres som ventilationsvinduer, der opvarmer udeluften inden den når ind i boligen.

Køkkener og badeværelser

Køkkener og badeværelser er løbende blevet udskiftet og renoveret.

Køkkener i sammenlægningsboliger udskiftes, og beboerne tilbydes at få udskiftet køkkener med nye som et råderetsarbejde.

Faldsstammer og vandinstallationer totaludskiftes.

Døre

Yderdøre til hovedtrapper er udført i træ med glasparti. Dørene er nedslidte og disse udskiftes.

Der etableres elektroniske låse på nye yderdøre og døre til fællesrum i kælderetage, samt nyt dørtelefonanlæg til alle lejligheder.

Lejlighedsdøre udskiftes som et råderetsarbejde til nye døre klassificerede i forhold til brand, lyd og sikkerhed.

Genhusning

Arbejdet har en sådan karakter, at det vil være nødvendigt med permanent eller midlertidig genhusning af beboerne i de lejligheder, der skal gennem en omfattende renovering. Det gælder særligt dem, hvis bolig sammenlægges med en anden.

Rådgiverteamet

Rådgiverteamet består af AART architects DK, der er totalrådgiver med Wissenberg som underrådgiver.