Humlevænget
Helhedsplan i bevaringsværdig bebyggelse bestående af 392 rækkehuse.
Humlevænget er opført i 1941-1943 og består af 35 stokke med 392 rækkehuse, seks erhvervslejemål med tilknyttede boliger samt én daginstitution. Arealerne i bebyggelsen er veldisponerede med private haver og små, grønne fællesarealer, der giver lys og luft. Rækkehusstokkene er spredt over et stort areal med fælles grønne områder og legepladser. Flere af rækkehusstokkene buer, og flere har niveauspring i stokken.
Alle huse er i to etager med fuld kælder. Bebyggelsen er opført i murværk med hulmur, og vinduesfalse er fuldmurede. Ydervæggene består af blankt murværk i røde teglsten, betonstøbte kælderydervægge og fundamenter. Tagene er udført som sadeltagskonstruktion med røde vingetegl.
Bebyggelsen er vurderet bevaringsværdig i klasse 3, hvilket betyder, at bygningernes arkitektur skal bevares, og at ændringer på f.eks. facader skal godkendes af Københavns Kommune.
Præget af tidens tand
Humlevænget var en bebyggelse, præget af tidens tand. Murbindere var tærede, så der var fare for, at ydermure ville falde sammen. Trapper og gelændere var i meget dårlig stand. Beton ved lyskasser og kælderskakte var nedbrudt og forfaldne. Baldakiner ved indgange var i dårlig stand. Kloakker var utætte. Faldstammer og stigstrenge var tærede. Der var stigende problemer med dårligt indeklima og skimmel. Hertil trængte de fleste badeværelser til at blive renoveret. Mange badeværelser var de originale fra 1942.