Bygherre

Hvidovre Kommune

Beliggenhed

Hvidovre

Rådgivningsrolle

Ingeniørrådgiver i underrådgivning

Årstal

2017 - Ikke afsluttet

Entreprisesum

43 mio. kr. ekskl. moms

Areal

2170 m²

Arkitekt

Tegnestuen Vandkunsten

Børnehus i transformeret bevaringsværdig bygning og nybyggeri.

Hvidovres nye børnehus, Bytoften, blev etableret i nye rammer i form af en nyopført bygning samt transformation af en eksisterende, bevaringsværdig bygning. Ambitionerne var høje, og en del af rådgiveropgaven var derfor at finde den rigtige løsning mellem økonomi, ønsker og behov.

Byggeriet omfattede etablering af seks store grupperum inkl. puslerum og toiletter, et stort fællesrum, et produktionskøkken og personalefaciliteter.

En transformation giver altid spændende udfordringer i forhold til at få de eksisterende rammer til at mødes med den nye anvendelse af arealerne. På Bytoften skulle der både tages hensyn til bevaringsværdier, funktionalitet, æstetik, eksisterende statik og teknik. Bl.a. har de to bygninger forskellige gulvkoter, og forbindelsesgangen har skullet sikre niveaufri adgang til begge stueetager.

Oprindeligt skulle en eksisterende bygning være revet ned for at give plads til den nye bygning, men det lykkedes at bevare det eksisterende bygningsfodtryk i form af kælderen til og med mellemdækkets råkonstruktion. Fundamenterne blev undersøgt for at se, om de kunne klare statikken for den nye bygning, og installationernes føringsveje blev tilpasset. Resultatet bliver et reduceret materialeforbrug og flere kvadratmeter til børnene.

Galleri

Medarbejder

Iver Pedersen

Partner

Mobil: +45 27 25 34 59