Frederiksberg Allé 41

Frederiksberg Allé 41 er Frederiksbergs nye markante hjørneejendom oven på metrostationen Frederiksberg Allé. I stueetagen er der plads til ca. 15 mindre butikker og serveringssteder, og i mezzaninen, en indskudt etage, en række fleksible lokaler. I gadeniveau er der desuden adgang til metrostationen Frederiksberg Allé nedenunder bygningen via rulletrapper og elevator.

Oven på bygningens stueetage er der placeret en unik ny boligbebyggelse i fem etager, sammensat af familieboliger og studios. Boligbebyggelsen rummer 30 boliger, heraf tre 3-plansrækkehuse, 10 2-plansrækkehuse, 16 studios samt én penthouselejlighed.

Fuld af liv

Ambitionen fra projektets start var klar: Det skal være et hus, der er fuldt af liv. Et åbent hus, klart til at invitere en daglig strøm af mennesker indenfor. Med en forventet daglig gennemstrømning på 10.000 mennesker er det et centralt mødested midt på den Paris-inspirerede lindetræsallé.

Huset er inspireret af de såkaldte town houses i New York og er udformet så delikat, at det passer ind i den karakteristiske arkitektur med de markante hjørneejendomme, som er typiske for området.

Projekt information

Bygherre

Unionkul Udvikling ApS og NRE Denmark A/S

Rådgivningsrolle

Ingeniørrådgiver

Årstal

2015 - 2019

Entreprisesum

89 mio. kr. ekskl. moms

Areal

3500 m²

Arkitekt

Cobe

Bo Christensen

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 50

Bæredygtigt hele vejen

Wissenberg har projekteret alle installationer samt udført energiberegninger og er i øjeblikket ved at færdiggøre DGNB-certificeringen af bygningen, hvor vi både varetager konsulent- og auditorrollen. Wissenberg er i det hele taget ansvarlig for, at frederiksberg Allé 41 er et grønt, energirigtigt og bæredygtigt projekt, og det har vi blandt andet sikret ved at lave en større analyse af bygningens energimæssige ydeevne.

Gennem hele projektet var vi ansvarlige for at holde fokus på bæredygtighed inden for materialevalg, tilgængelighed, komfort, økonomi og livscyklusanalyser af miljøbelastning.

Integreret i en kompleks bymæssig kontekst

Frederiksberg Allé 41 er opført i et komplekst samspil med den bymæssige og funktionelle kontekst.
At bygge boliger og et kulturhus oven på en metrostation kræver en konstruktiv tilgang, både i ingeniørfaglig forstand, men også i et bredere, større perspektiv. Metrostationen, som bygningen ligger hen over, har bund 22 m under terræn, hvilket har medført særlige bygningsmæssige udfordringer og et byggeri i ekstra høj konsekvensklasse (CC3+). Placeringen oven på en metrostation betyder, at byggeriets bærende konstruktioner skulle placeres på metroskaktens to sider og med et ”svævende” areal ud over stationsforpladsen. Dette svævende areal funderes i syv meters højde med et efterspændt betondæk, udført som et brodæk.

Også projekteringen af kloak og ledninger i terræn var særlig krævende, da der ikke var megen plads på grund af metroen nedenunder. Der var således særdeles meget koordineringsarbejde med metro og myndigheder, såsom Vej og Park og Forsyningen. Fx skulle nogle af brøndene ud at ligge i fortovet, som er offentligt areal, og der var mange betonelementer i jorden, som ledningerne skulle køre udenom.