Bygherre

Københavns Kommune

Rådgivningsrolle

Ingeniørrådgiver i totalentreprise

Årstal

2012 - 2019

Entreprisesum

70 mio. kr. ekskl. moms

Areal

2800 m²

Arkitekt

Nøhr & Siggaard

Opførsel af ny daginstitution i tre etager.

Daginstitutionen ved Sionsgade ligger på den velkendte, gamle gasværksgrund på Østerbro, hvor naboerne bl.a. er Østre Gasværk Teater og Strandvejsskolen. I relation til områdets historie blev der stillet krav om, at byggeriet skulle være rundt ligesom den gamle silo, der lå på stedet. Institutionen rummer 20 vuggestue- og børnehavegrupper og er udført i lavenergiklasse 2015.

Institutionen er opført i tre etager omkring et indre gårdrum med tagterrasser på 1. og 2. sal. Byggeriets bærende betonkonstruktioner er udført som tværgående indervægge og elementdæk. Facaderne som præfabrikerede, lette facadeelementer med to forskellige typer beklædning – plane, indfarvede eternitplader på gårdfacaden og yderfacadens stueetage samt malerbehandlede sinusplader på yderfacadens 1. og 2. sal.

Som led i den grønne profil er taget udført som et grønt mos-sedum tag, og på den lidt tilbagetrukne stueetage er opsat trælister til begrønning, ligesom der på den indre gårdfacade er monteret stålwirenet til slyngplanter.

Som en del af entrepriseaftalen blev der for første gang i Københavns Kommunes regi arbejdet med incitamentsaftale (driftaftale) omkring sikring af energiforbruget i driften. Som en del af rådgiveraftalen indgår Wissenberg som energiansvarlig i 5-års driftsaftalen.

Galleri

Medarbejdere

Iver Pedersen

Partner

Mobil: +45 27 25 34 59

Torben Vinge Rasmussen

Projektchef, Teknikumingeniør

Mobil: +45 27 25 34 78