Bygherre

fsb

Beliggenhed

Amager

Rådgivningsrolle

Totalrådgiver

Årstal

2005 - 2010

Areal

9.000 m²

Arkitekt

Zeso Architects, Witraz Arkitekter (nu Rambøll) og tegnestuen Vandkunsten

Plejecenteret Bomi-Parken i Gyldenrisparken på Amager er et klasseeksempel til efterfølgelse på, hvordan et visionært boligselskab og en fremsynet kommune kan løfte et boligområdes kvalitet gennem et dynamisk og forbilledligt samarbejde, som alle parter i dag skeler til, når fremtidige opgavers ambitionsniveau skal defineres.

Et konsortium, bestående af Wissenberg A/S, Rådgivende Ingeniører, Witraz Arkitekter og tegnestuen Vandkunsten har stået for totalrådgivningen i forbindelse med helhedsrenoveringen, som forløb i perioden 2008-2015.

Som del af projektet blev et nyt plejecenter med 81 almene plejeboliger og dertilhørende servicearealer i to etager opført. Servicearealerne omfatter bl.a. produktionskøkken, dagcenter, cafe, tandlæge, frisør og it-stue mv. Plejecenterets tag er grønt og belagt med mos-sedum. Dette tilfører bebyggelsen en grøn dimension, idet beplantningen følger årstidernes gang, og beboerne i boligblokkene, som har udsigt til plejecenteret, vil kunne følge med i de skiftende farver og derved opleve naturens nærhed i deres dagligdag.

Galleri

Medarbejder

Bo Christensen

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 50