Bygherre

Frederiksbergs Forenede Boligselskaber v/ KAB

Beliggenhed

Frederiksberg

Rådgivningsrolle

Bygherrerådgiver

Årstal

2017 - Ikke afsluttet

Entreprisesum

172 mio. kr.

Areal

11.500 m²

Arkitekt

ERIK Arkitekter

Visionen for det nye plejecenter, Betty III, er at skabe et fremtidens ”byplejecenter”, forankret i et nærområde med masser af tilbud inden for en overskuelig radius. Plejecenteret kommer til at bestå af en åben, ringformet karré dannet af 15 sammenstillede byhuse på seks etager med et gårdrum i midten. Stueplanet består af således af fire ankomstfacader omkring en central gårdhave med fem etager ovenover. På hver etage findes 25 boliger. I stueetagen findes tillige fitnessrum, multisal, spa, terapi, fodpleje, frisør og butik, som alle beboere og brugere i området kan benytte. Ambitionen er at lave et innovativt og bæredygtigt byggeri, der skal DGNB guld-certificeres.

Bygherrerådgiver fra start til slut

Wissenberg har været bygherrerådgiver helt fra projektets tidlige start og har således ydet bistand ved udarbejdelse af lokalplanen. Herefter har Wissenberg stået for fastlæggelse af udbudsstrategi, udarbejdelse af konkurrenceprogram, håndteret udbud med forhandling og tildeling af totalentreprisekontrakt, og yder i øjeblikket bygherrerådgivning i forbindelse med totalentreprisen (projektering, udførelse og aflevering).

”Generationernes Byrum” med Betty I og Betty II

Betty III er del af et område ved Betty Nansens Alle på Frederiksberg, som kommer til at dele udeområder med to andre bebyggelser: Betty I, som er handicapboliger og ungdomsboliger og Betty II, hvor Wissenberg også var bygherrerådgiver på ombygningen af bygningen til botilbud, servicearealer og almene ældreboliger. I denne kontekst bliver Betty III med sin størrelse og betydning et omdrejningspunkt, som skal være med til at redefinere områdets brug og sikre realiseringen af den overordnede vision for området.

Galleri

Medarbejder

Merete Nielsen

Projektchef, Arkitekt m.a.a.

Mobil: +45 27 25 34 57