Bygherre

Slagelse Kommune

Rådgivningsrolle

Totalrådgiver

Årstal

2013 - 2015

Entreprisesum

16 mio. kr. ekskl. moms

Areal

5200 m²

Renovering af skole. Baggesenskolen i Korsør har fået en ny visuel profil i form af en ny farvestrålende facade- beklædning i varme, spraglede orange og gule farver på skolens noget triste betontilbygning fra 60´erne. Formålet med ændringen har, ud over at bryde med den oprindelige facade, været at totalrenovere skolen, så energiforbruget ender i nærheden af et passivhus.

Renoveringen er gennemført etapevis, hvor den første fase indeholdt en byggeteknisk gennemgang af skolen, som dannede grundlag for en analyse af energirentable tiltag. Med udgangspunkt i analysen, som også indeholdt økonomiske overslag for gennemførelse af arbejderne, bistod Wissenberg bygherren med at finde den rigtige energioptimering af byggeriet inden for den tilgængelige, økonomiske ramme.

Den anden fase bestod af projektering, udbud, tilsyn og realisering af de besluttede arbejder, som omfattede efterisolering af facader til passivhusstandard, montering af solafskærmning med henblik på reduktion af ventilation og køling, udskiftning af vinduer, installation af dagslysstyring, udskiftning af ældre belysningsarmaturer, nedtagning af eksisterende udsugning samt montering af nyt balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding og endelig montering af akustiklofter.

Fase tre omfattede energioptimering af taget ved udførelse af ekstra isolering samt montering af solceller på taget.

Opgaven blev gennemført i samarbejde med Teknologisk Institut.

Baggesenskolen var nomineret til Slagelse Kommunes bygningspræmiering 2014 samt til Renoverprisen 2015.

Galleri

Medarbejder

Bo Christensen

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 50