Hotel Ottilia

Gennemgribende ombygning af industribygninger på Carlsberg til eksklusivt hotel.

Få bygninger i Danmark er så ikoniske som Carlsberg-bygningerne, og de er derfor også fredet i højeste klasse. Carlsberg-området har gennemgået en omfattende forandring fra ølproduktion til bydel med boliger og erhverv samt kultur- og uddannelsesinstitutioner. Som en del af transformationen har Carlsbergs Lagerkælder 3 og Maltmagasinet også fået nyt liv. Det er noget af en transformation, der er tale om. De to gamle industribygninger er blevet til det ikoniske og meget roste luksushotel, Hotel Ottilia, med plads til både hotel, spa, konferencecenter og restauranter.

At transformere bygninger, hvis primære funktion har været opbevaring, til bygninger med stor brugeraktivitet på alle tider af døgnet, var en spændende og udfordrende opgave. En opgave, der er løst med respekt for de gamle rammer, selv om de for brugerne vil opleves helt nye.

Wissenberg har – blandt meget andet – disponeret hele det statiske system, lavet en helt ny energiforsyning og i øvrigt stået for alle de tekniske installationer.

Maltmagasinet og Lagerkælder 3 er opført i henholdsvis 1881 og 1969, og det har været en stor opgave at få bygningerne til at danne en helhed. Ikke kun arkitektonisk, men også bygningsteknisk. I Lagerkælder 3 stod facaderne med de karakteristiske ”guldknapper” eksempelvis for at sikre længdestabiliteten. De er bevaret, men for at få lysindfald i bygningen er der på begge sider af ”knapperne” udtaget mursten, som er erstattet med glas. En delikat løsning, som passer til bygningen og et enkelt eksempel på, at der er værnet om historien.

I Maltmagasinet var der et ønske om at bevare de gamle siloer som industrielle indslag i hotellets indretning og som en del af fortællingen om hotellet. Det er lykkedes på trods af en kompleks byggeproces, hvor de gamle siloer skulle sikres, mens dele af de omkringliggende bygningsdele blev revet ned.

Projekt information

Bygherre

Carlsberg Byen P/S

Rådgivningsrolle

Ingeniørådgiver i delt rådgivning

Årstal

2016 - 2018

Entreprisesum

Ønskes ikke oplyst

Areal

13.340 m2

Arkitekt

Arkitema og Christoffer Harlang

Bo Christensen

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 50