Farum Sundhedshus

Ombygning af tidligere rådhus til sundhedshus.

Siden Furesø Kommune fraflyttede det tidligere rådhus i Farum i 2014, havde ejeren af bygningen, SEB Pension, arbejdet med at transformere huset, så det kunne få nyt liv. Furesø Kommune havde samtidig med fraflytningen et ønske om, at der i Farum skulle etableres et sundhedshus, som skulle være attraktivt for en bred vifte af sundhedsrelaterede specialer. Bygningen er derfor ombygget, så den nu kan rumme en række sundhedsrelaterede klinikker.

Lejemålene er fordelt i stuen og på 1. sal med mulighed for sekundære faciliteter i kælderplan. For at sikre god forbindelse mellem stue og 1. sal er lysindfaldet fra rytterlys ført ned til stueplan gennem store åbninger i de nye, indskudte dæk. Der er arbejdet med en vis fleksibilitet i huset, så lokalerne kan deles op i større og mindre lejemål.

Sammenlignet med andre sundhedshuse, er Farum Sundhedshus særlig højteknologisk. Det rummer således et privathospital med tre operationsstuer, sengestuer og opvågningstuer. En tandlægeklinik med 5-6 tandlægestole og røgten-faciliteter. Og dertil også en fysioterapi med træningscenter i den gamle rådhussal.

Wissenberg har blandt andet stået for et distributionsanlæg til medicinsk ilt, vakuum og trykluft, ligesom vi har været inde over sterilcentralen, køling til ventilationsanlæg og bevægelse af luftstrømme i operationsstuerne.

Projekt information

Bygherre

SEB Ejendomme

Beliggenhed

Farum

Rådgivningsrolle

Ingeniørådgiver i delt rådgivning

Årstal

2015 - 2018

Entreprisesum

Ønskes ikke oplyst

Areal

2.700 m²

Arkitekt

Danielsen Architecture

Bo Christensen

Projektudvikling, partner

Mobil: +45 27 25 34 50