Velbekomme: Fire restaurantprojekter

Wissenberg er – vil vi mene – kendt for vores store engagement i den almene boligsektor. Vi har renoveret og bygget ganske mange almene boliger. Men vi er også aktive i forhold til en række andre “niche-projekter”, som vi nok er mindre kendte for. Det er fx indretning/ombygning af butikker til luksus brands. Det er byggeri og renovering af hoteller. Og så er der indretning eller ombygning af restauranter – og nogle af dem er ret kendte.

Alchemist

Alchemist er en verdenskendt restaurant på Refshaleøen i København, Danmark. Den er kendt for at kombinere madlavning, videnskab, kunst og innovative kulinariske teknikker. Et måltid hér er en sansemæssig eksplosion i lys, lyd og farver. Ombygningen og indretningen af de rustikke industrilokaler var særdeles ambitiøs og kostede omkring 100 mio. kr. Wissenberg var med som rådgivende ingeniør på el-installationerne.

Holly

Lokalet var oprindeligt porcelænsfabrikken Bing & Grøndals showroom og har haft forskellige funktioner siden fabrikken lukkede. I 2022 blev det istandsat og indrettet til restauranten Holly, som nu udgør en stemningsfyldt oase på Vesterbro; et sted hvor man kan mødes for at nyde et glas vin, en drink i gården eller indtage en lækker middag. Wissenberg har udført forundersøgelser og har stået for projektering af alle tekniske fag (el, VVS, køling og ventilation), kloak og konstruktioner samt udført indeklimaberegninger. Wissenberg også udført fagtilsyn og afleveringsforretning.

Tramonto

Tramonto er Hotel Ottilias rooftop restaurant. Som navnet afslører, er restauranten placeret helt på toppen af hotellet, så man samtidig får serveret en helt fantastisk 360-graders udsigt over byen. Restauranten blev etableret samtidig med at de to tidligere industrielle Carlsberg-bygninger, Lagerkælder 3 og Maltmagasinet, blev ombygget til Hotel Ottilia. I hotellet – såvel som i restauranten – har Wissenberg blandt andet disponeret hele det statiske system, lavet en helt ny energiforsyning og stået for alle de tekniske installationer.

Kadeau

Restaurant Kadeau har etableret sig som et af Danmarks mest fremtrædende spisesteder og er kendt for sin fokus på nordisk gastronomi og brugen af lokale råvarer – gerne fra Bornholm. For nogle år siden skulle restaurantens ventilationsystem ombygges, hvilket Wissenberg medvirkede til. Da bygningen er en ældre bygning var det særligt krævede at føre ventilationskanalerne op gennem bygningen til taget uden at påvirke bygningskonstruktionen for meget.