Christianshavns Skole nomineret til Årets skolebyggeri 2020.

For 8. år i træk skal årets skolebyggeri kåres, og blandt de fem nominerede er Christianshavns Skole. Christianshavns Skole har gennemgået en omfattende renovering, hvor Wissenberg har leveret en lang række rådgivningsydelser, eksempelvis bæredygtighedsledelse, konkurrencehåndtering, tidsstyring, fagtilsyn og økonomistyring. Planlægning, koordinering og afvikling af geotekniske og miljøtekniske undersøgelser. Totaløkono­miske beregninger af energirenoveringstiltag samt energi- og indeklimaberegninger.

En jury med nøje udvalgte fageksperter har nomineret de fem projekter til finalen efter det første heat, hvor flere forslag blev indsendt. Begrundelsen for nomineringen af Christianshavns Skole lyder blandt andet:

Christianshavns Skole er et fantastisk flot renoverings- og ny- og gentænkningsbyggeri, som på samme tid er komplekst via skolens fem huse fordelt på flere matrikler – men også via de naturlige hensyn, som skal balancere mellem historisk arv og tradition og pædagogisk og moderne nyfortolkning.

Konkurrencens fire andre finalister er:

  • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Aarhus N
  • Skolen i Bymidten, Helsingør
  • Peder Lykke Skolen, København S
  • Lindbjergskolen, Herning

Vinderen findes via en offentlig afstemning og afsløres den 15. juni 2020.

Alle kan stemme via dette link: https://da.surveymonkey.com/r/aarets-skolebyggeri-2020

Konkurrencen er arrangeret af Nohrcon, der de seneste otte år har sat fokus på nye, flotte og funktionelle skolebyggerier og læringsrum med kåringen af Årets skolebyggeri.

Læs mere om Wissenbergs projekt, Christianshavns Skole, her.