Rejsegilde på KAB-huset

Der var flag, kranse, varme pølser og kold Cocio, da KAB torsdag den 27. august kunne fejre rejsegilde på sit nye domicil ved Enghavevej på Vesterbro. Det var en tilfreds bygherre, der repræsenteret ved formand John Olsen og byggedirektør Rolf Anderson, kunne konstatere, at byggeriet følger planen, både hvad angår tid og økonomi.

Rolf Anderson bød velkommen, og beklagede at rejsegildet på grund af corona-reglerne ikke kunne blive helt, som han havde håbet på, men, kunne han konstatere: ”En ting går rigtig godt, og det er byggeriet her. Det følger fuldstændig tidsplanen, så det er en sand fornøjelse, at stå her”. Og han fremhævede bl.a. det gode samarbejde med entreprenør 5E Byg. Rolf Anderson understregede i sin tale også, at KAB-huset skal være et åbent hus. Det skal være et åben hus for de mange boligforeninger KAB samarbejder med, men også for folk i området. Der vil fx være en åben café i stueetagen, og en boligudlejning, hvor folk kan få hjælp til at finde en bolig.

John Olsen, formand for KAB, var glad for, at KAB i det år organisationen fylder 100 år, er i gang med at bygge sit næste domicil. ”Det bliver et flot hus, og et funktionelt hus. Der er lagt rigtig mange gode tanker og kræfter i det”, sagde han i sin tale.

KAB’s nye domicil – også kaldet ”KAB-huset” – er tegnet af Henning Larsens tegnestue, og i tråd med byggeskikken på Vesterbro beklædes det med røde mursten, der dog ikke helt traditionelt delvist opmures i et særligt reliefmønster. Indenfor domineres huset af det af det atrium med et markant trappeforløb.

Som bygherrerådgiver for KAB på projektet, er vi hos Wissenberg stolte over at være med på dette markante og – tør vi godt love – meget flotte hus.