Byggeriet af det nye hovedkontor, KAB-Huset, blev sat i gang på en solbeskinnet eftermiddag i oktober. KAB flytter efter planen ind i de nyopførte bygninger på Enghavevej i 2021, og flytningen vil gå over i KAB’s historie, idet de nuværende lokaler på Vester Voldgade har fulgt KAB-fællesskabet siden 1941. Faktisk har Vester Voldgade dannet ramme om KAB, siden den blev stiftet i 1920, men ”nummer 17” blev først overtaget i 1941. Og 80 år er da også noget af en periode.

Vi er bygherrerådgivere

Wissenberg er bygherrerådgiver for KAB på opførelsen af det nye hovedsæde, og vi har været vidne til en spændende proces, hvor de mange ønsker og ambitioner har taget form. Det er tydeligt, at der er et stort engagement for at skabe et hus, der inviterer beboere og samarbejdspartnere indenfor samtidig med, at det skal være rart at arbejde i.

Et hus for alle

KAB’s formand, John Olsen, og administrerende direktør, Jens Elmelund, tog det første spadestik sammen med en entusiastisk børneflok fra Oehlenschlægersgades Skole.

John Olsen udtrykte vemodighed over at skulle forlade bygningerne på Vester Voldgade, men glædede sig til at kunne tilbyde mere tidssvarende faciliteter til brugerne:

”Selvom vi med blødende hjerter må sige farvel til de historiske lokaler, glæder vi os til at byde alle velkomne i nye effektive omgivelser her i Enghavekvarteret. Vi forestiller os, at det nye hus på en helt ny måde må blive brugt af foreningerne, og at det kommer til at summe af liv – også uden for normal kontortid.”

Jens Elmelund fulgte op på formandens forhåbninger:

”Vi står i en topspændt forventning, og det er fordi Henning Larsen har tegnet et rigtigt spændende hus til os, som vi glæder os til at tage i besiddelse. Og som formanden sagde, så bliver det et fællesskabernes hus, hvor vi kan invitere ind endnu mere, end vi gør i dag.”

Byggedirektør Rolf Anderson fik opgaven at holde styr på de mange medhjælpende børn. Og mens han uddelte spader til ungerne lovede han, at de må komme på besøg på tagterrassen, når KAB-Huset er færdigt. Et løfte, de helt sikkert kommer til at holde ham fast på.

Tillykke med, at det nye foreningshus nu er i jorden. Det bliver spændende at følge huset til dørs.