Det var Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen, og formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Laurits Roikum, der sammen stak spaderne i jorden, da der fredag den 21. februar blev taget de første spadestik til et nyt plejecenter på Frederiksberg. Plejecenteret, der går under navnet Betty III, er en del af en større udviklingsplan for området ved Betty Nansens Alle bag Domus Vista og Nordens Plads. Wissenberg er bygherrerådgiver på projektet.

Visionen for plejecenteret er at skabe et fremtidens ”byplejecenter”, forankret i et nærområde med masser af tilbud inden for en overskuelig radius. I denne kontekst bliver Betty III med sin størrelse og betydning et omdrejningspunkt, som skal være med til at redefinere områdets brug og sikre realiseringen af den overordnede vision for området.

Vi forventer, at om ca. 1 år, så står hele området knivskarpt. Udeområderne er nemlig også tænkt med ind i projektet. Ligesom bygningerne kommer til at harmonere bedre med hinanden i deres bygningsmæssige udtryk, udtaler Laurits Roikum, formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, der er bygherre.

En ringformet bygning

Bygningen er en åben, ringformet karré med et stueplan med fire ankomstfacader, grupperet omkring en central gårdhave. Ovenover etableres fem etager, hver med 25 plejeboliger. Den kommer til at fremstå med træbeklædte facader, som blødgør den relativt store bygning og giver den et direkte ”slægtskab” med landskabselementerne. Ambitionen er at lave et innovativt og bæredygtigt byggeri, der skal DGNB guld-certificeres, ligesom det materialemæssigt adskiller sig fra det gamle Domus Vistas tunge og grå facadematerialer.

Arkitekt Mette Balle Schyberg fra ERIK Arkitekter fortæller: – Det, der er specielt ved Betty III er, at det er det, vi kalder et byplejecenter. Det betyder, at alle boligerne er vendt ud mod byen. Huset er tegnet med en ringform, og alle boligerne ligger på ydersiden af ringen, så beboeren kan kigge ud på byen. Der vil altid være noget at se på, når man sidder inde i sin bolig.

Flere plejecentre på vej

Betty III er blot et af flere nye plejecentre, der er på vej på Frederiksberg, fortæller Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen. – Vi er en af de få kommuner, der har lavet en masterplan for, hvordan vi sikrer, at vi også på længere sigt har moderne og tidssvarende plejeboliger. Med det fokus vi har i dag, så holder vi kadencen, så der også er plejeboliger til dem, der bliver gamle i de kommende år, fortæller han.

Det nye plejecenter forventes færdigt den 1. september 2021.