Om få dage, den 5. oktober, offentliggøres det, hvilke seks renoveringsprojekter der bliver nomineret til RENOVER prisen 2020. I år krydser vi ekstra meget fingre, for vi har intet mindre end fire projekter, der er indstillet til en nominering.

De fire indstillede projekter er:

Gårdhavehusene – Albertslund Syd. I 2019 stod de første 500 gårdhuse klar i Albertslund Syd. 500 almene boliger, som er et præfabrikeret betonelementbyggeri fra 1960’erne, er totalrenoveret til moderne, fremtidssikrede familieboliger. Hver bolig er unik, for beboerne har selv valgt præcis, hvordan deres hjem skal se ud.

Christianshavns Skole, der i perioden 2014-2019 gennemgik en omfattende renovering. De gamle bygninger er blevet opdateret til en nutidig standard, og der er udvidet og bygget nyt. Det var ikke et helt enkelt projekt, da skolen ligger i det tætte bymiljø på Christianshavn, fordelt på to matrikler og i en række forskelligartede bygninger.

 

Hotel Ottilia i Carlsberg Byen er et helt særligt hotel, indrettet i det, der engang var Carlsbergs maltmagasin, og i bygningen, Lagerkælder 3, med de ikoniske gyldne skjolde på facaden. Maltmagasinet og Lagerkælder 3 er opført i henholdsvis 1881 og 1969, og det var en stor opgave at få bygningerne til at danne en helhed. Ikke kun arkitektonisk, men også bygnings­teknisk. Dele af bygningernes inventar er bevaret og giver hotellet et helt særligt industrielt udtryk samtidig med, at det er et hotel på absolut topniveau.

Børnehuset, Bank-Mikkelsens Vej i Gentofte Kommune er en del af det store program for Bank-Mikkelsens Vej-området, hvor Gentofte Kommune bl.a. ønsker at samle alle børnerelaterede institutioner for multiple handicappede børn. I stedet for nedrivning blev de to bevaringsværdige bygninger, Slottet og Sidebygningen, fra 1892-1926 revitaliseret og rummer i dag børnehaven Troldemosen, et aflastningshjem og børneterapi.

Når de seks nominerede er fundet, går det 70 mand store valgkollegie i gang med stemme om hvem den endelige vinder skal være. Den endelige vinder offentliggøres og kåres den 17. november til prisfesten i København. RENOVER prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Vi er naturligvis stolte over de fire indstillinger, som vel også afspejler, at renoveringer – også ganske forskelligartede renoveringer – er et rådgivningsområde, hvor Wissenberg står ganske stærkt.

Må det bedste (renoverings)projekt vinde!

Læs mere om RENOVER prisen her.