På det ekstraordinære afdelingsmøde i DAB-afdelingen Sønderpark i Ringsted sagde de onsdag aften ja til helhedsplanen. De byggetekniske svigt i afdelingen er ikke til at komme udenom, så der skal gøres noget. Med en samlet udgift i omegnen af 400 mio. kr. er det dog en beslutning, der er til at tage at føle på, og der var da også en del spørgsmål på mødet, som i øvrigt foregik i en yderst konstruktiv atmosfære.

Den fulde pakke

Der skal som sagt gøres noget, og valget stod mellem en løsning, hvor afdelingen selv skulle lånefinansiere et reduceret projekt til 395 mio. kr. eller tage imod finansieringstilbuddet fra Landsbyggefonden, hvor omkostningerne løber op i 421 mio. kr. Den højere omkostning skyldes, at en støttet helhedsplan har højere krav til projektet.

Den ”fulde pakke”, som blev stemt igennem, giver ikke kun en højere kvalitet, den giver også økonomisk mening. Uden støtte ville de største lejligheder stige til over 8.000 kr. om måneden, mens det med støtte kan holdes på omkring 6.800 kr. om måneden, alt inklusive.

Projektet har været undervejs siden 2015, og med Arkitema som underrådgiver er vi nu klar til at starte workshop-forløb med beboerne og herefter udarbejde projektforslag.

Renoveringen forventes udbudt i 2022.