140 unge mennesker kan se frem til at flytte ind i SAB’s nye kollegietilbud til sportsinteresserede. Det nye kollegie er det seneste tiltag i rækken af projekter, der har gjort Valby Idrætspark til Nordeuropas største sammenhængende idrætsanlæg. Det var en tydeligt stolt formand, der indtog talerstolen til rejsegildet på Hafniakollegiet. ”Den unikke beliggenhed skal vi udnytte til at skabe et helt særligt botilbud til Københavns unge,” lød det fra John Bøgelund Sørensen, som fortsatte: ”Vi er allerede i tæt dialog med en lang række aktører i og omkring Valby Idrætspark, så de fremtidige beboere får mulighed for at kombinere sport og fritid med et studieliv i København.”

Kompliceret fødsel

Projektet har undervejs været udfordret på økonomien. Det var især nogle lidt for ambitiøse lokalplanskrav, der truede med at spænde ben for projektet. En problematik vi har skrevet om her.

At projektet fik lov til at leve er et udtryk for, at velvilje og vedholdenhed betaler sig. Og sikke et resultat! Wissenberg har været bygherrerådgiver på projektet, og vi vil gerne takke alle parter for den store indsats. Og som overborgmester Frank Jensen udtrykte det på talerstolen, så håber vi, at de kommende beboere vil udfylde og udvikle rammerne, så de emmer af fællesskab. Er der ønske om madklubber, studiegrupper og filmaftener, er der i hvert fald plads til det.