Den 4. januar kunne de første beboere flytte ind i BaseCamps nyeste boligkompleks på Amager: BaseCamp South Campus. BaseCamp er et internationalt koncept for indretning og udlejning af møblerede værelser til studerende. Med til boligerne hører omfattende fællesarealer med køkkener, fitnessrum, biograf, computerspillerum, vaskeri og andet. Samt en bemandet reception.

Det har været en særdeles spændende opgave at være bygherrerådgiver på et projekt som BaseCamp South Campus, fortæller Lars Henrik Nielsen fra Wissenberg. Det er et komplekst projekt med mange interessenter. International investor, designbureauet er tysk, producenten af det skræddersyede design er polsk, og totalentreprenøren er dansk. Min opgave har været at få spændingsfeltet mellem bygherre, teknik, økonomi, regulering og designprojektet til at gå op i en højere enhed. Og i dette projekt har det virkelig omfattet det hele. Vi overtog nogle rå kontorbygninger, som i dag er forvandlet til en form for moderne kollegium; møbleret og indrettet, så de nye beboere ikke behøver at medbringe meget andet end en kuffert med tøj. Ja, på mange måder mindede det faktisk noget om at indrette et hotel, konkluderer Lars Henrik.

Det nye BaseCamp-kompleks er det tredje i København og er indrettet i de bygninger, der før udgjorde Det Informationsvidenskabelige Akademi, også kendt som biblioteksskolen. Ejendommen er bygget i 1967 og består af to hovedbygninger, kombineret med en lavere mellembygning. Disponeringen af bygningerne bygger på et forslag, udarbejdet af Lars Gitz Architects og videreudviklet i henhold til BaseCamps indretningsstrategi. De 350 værelser og fællesarealerne er indrettet og møbleret af det tyske Studio Aisslinger i en særdeles livlig og farverig stil, der vækker minder om Verner Panton.