Ved Milestedet

Renoveringsprojekt i højhus.

Ved Milestedet er en bebyggelse, opført i perioden 1955-1958 efter et projekt af arkitekt Eske Kristensen og rådgivende ingeniør P. E. Malmstrøm. Den består af 456 familieboliger, fordelt i et 12 etagers højhus med 96 boliger, et 16 etagers højhus med 192 boliger samt tre 3-etagers vinkelblokke med i alt 168 boliger. To af lavblokkene har højtliggende kælder med diverse teknik- og pulterrum, mens højhusene, der er uden kælder, har disse faciliteter placeret i en parterreetage.

Bebyggelsen har stor kulturhistorisk værdi og repræsenterer et stykke ’alment guld’, der er værd at beskytte og bevare.

Derfor skal der renoveres

Renoveringen har til formål at bringe den samlede bebyggelse op på en tidssvarende standard og at sikre en ens kvalitet i både lavblokke og højhuse, således at bebyggelsen også i fremtiden fremstår som et attraktivt boligområde i Rødovre Kommune.

Højhusene fik renoveret facader og forbedret indeklima for en årrække siden. Lavblokkene er senest renoveret i 1990’erne, så specielt tilstanden af lavblokkene er ikke længere tidssvarende. Isoleringen er utilstrækkelig, og vinduer m.m. er over deres levetid. Samtidig mener mange, at bygningernes udtryk ikke lever op til de smukke højhuses facader.

Projekt information

Bygherre

AKB Rødovre, v/ KAB

Beliggenhed

Rødovre

Rådgivningsrolle

Totalrådgiver

Årstal

2020 - Igangværende

Entreprisesum

Ca. 150 mio. kr. (ekskl. moms.)

Areal

42.566 m²

Arkitekt

Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Mads Stenbæk Jakobsen

Afdelingsleder, partner

Mobil: +45 20 15 56 77

Vivian B. Johman

Afdelingsleder

Mobil: +45 27 25 34 87

Helhedsplanens indhold

  • I alle boliger, i både lavblokke og højhuse, gennemføres en generel vinduesudskiftning, herunder indgangspartier og altandøre. Vinduerne udskiftes til tidssvarende 3-lags energiruder.
  • Der gennemføres en renovering og efterisolering af lavblokkenes facader og tag, således at der skabes bedre visuel sammenhæng mellem lavblokkene og højhuse, så bygningerne fremstår i samme arkitektoniske kvalitet og med indbyrdes fællestræk. Hvis økonomien tillader det, vil der i forbindelse med tagrenoveringen blive etableret solceller på nyt tag, der vil kunne levere strøm til det nye ventilationsanlæg.

Tilsammen betyder vinduesudskiftningen, facaderenoveringen og tagrenoveringen, at varmetabet fra bygningerne reduceres væsentligt.

  • Lavblokkene er i dag uden mekanisk ventilation, hvilket betyder, at indeklimaet ikke lever op til nutidens standard. Helhedsplanen indeholder derfor, at der etableres balanceret mekanisk ventilation med varmegenvinding i alle lavblokke med en ventilationsløsning, svarende til den i højhusene.
  • I lavblokkene udvides altanerne med ca. 30 cm og får efter udvidelsen samme dybde i den fulde bredde. Ved dybere altaner skal det forstås, at altanen udvides udefter, og der således ikke tages kvadratmeter fra boligarealet. Der etableres trappeadgang til private haver fra stuelejlighederne via trappenedgang fra altan. Ved trappen fra terrassen til altanen, forsynes altanen med en aflåselig låge.
  • I udearealerne gennemføres et landskabsprojekt med lokal afledning af regnvand (LAR), der skal være med til at sikre mod fremtidige skybrud og modvirke de klimaforandringer, der kommer til at præge verden i de kommende år. Og der er et ønske om at skabe flere grønne lommer og attraktive arealer, der har landskabelige kvaliteter for beboerne. Projektet gennemføres med fokus på en række af FN’s verdensmål.