Bygherre

Domea.dk

Beliggenhed

Ringsted

Rådgivningsrolle

Ingeniørrådgiver, bygherrerådgiver

Årstal

2008 - 2019

Areal

5.788 m²

Arkitekt

Tegnestuen Vandkunsten

Opførelse af 92 almennyttige boliger med en særlig lav husleje. Boligerne skulle kunne huse flygtninge, unge og andre med et begrænset indtægtsgrundlag og er opført i varierende størrelser fra 35 m² til 110 m². Opgaven bestod i at skabe rumlige, sociale og landskabelige kvaliteter med udgangspunkt i et ekstremt omkostningsbevidst budget. For at opnå en lav boligudgift for den enkelte beboer lagde man vægt på:

  • Boliger med mange værelser, der egnede sig som deleboliger
  • Små boliger til én person eller par uden børn
  • Lave byggeomkostninger
  • Lave driftsomkostninger

Bebyggelsen er opført som to firelængede gårdrum, hvert komponeret af fire enkeltstående og geometrisk simple blokke i to og tre etager. Bebyggelsen er konstrueret i stål, og facaderne er beklædt med røde skalsten i stueetagen og sort stålbeklædning på 1. og 2. etage. Taget er også beklædt med sorte pandeplader. De robuste materialer kræver minimalt vedligehold, hvilket er med til at holde den månedlige ydelse nede. Der er også etableret et solcelleanlæg.

Wissenberg deltog i projektet som underrådgiver for Tegnestuen Vandkunsten indtil udbuddet. I denne fase var Wissenberg ansvarlig for forundersøgelser, ingeniørarbejder og selve udbuddet. Herefter overgik Wissenberg til at være bygherrerådgiver for Domea.dk.

Galleri