Og publikumsprisen går til..

Hotel Ottilia i Carlsberg Byen har modtaget Københavns Kommunes publikumspris 2019 for ”smukt gennemført byggeri”. Det er vi lidt stolte over, da vi som rådgivende ingeniører har været med til at realisere byggeriet af hotellet.

Hotel Ottilia er et helt særligt hotel, indrettet i det der engang var Carlsbergs maltmagasin, og i bygningen, Lagerkælder 3, med de ikoniske gyldne skjolde på facaden. Maltmagasinet og Lagerkælder 3 er opført i henholdsvis 1881 og 1969, og det var en stor opgave at få bygningerne til at danne en helhed. Ikke kun arkitektonisk, men også bygnings­teknisk. Dele af bygningernes inventar er bevaret og giver hotellet et helt særligt industrielt udtryk samtidig med, at det er et hotel på absolut topniveau.

I kommunens bedømmelse af projektet lyder det:

”Hotel Ottilia er valgt, fordi det er en karakterfuld bygning med kvaliteter, som man ikke kunne have fået ved at bygge nyt.”

At forvandle de gamle bygninger til et moderne hotel var en spændende og udfordrende opgave. Wissenberg har – blandt meget andet – disponeret hele det statiske system, lavet en helt ny energiforsyning og i øvrigt stået for alle de tekniske installationer.

Civilingeniør og certificeret statiker, Nikolaj Harrison Rask, fra Wissenbergs konstruktionsafdeling, har arbejdet meget med at sikre bygningernes stabilitet, selv om mange af deres indre konstruktioner blev fjernet, samt stået for beregning af konstruktionerne i stål. Civilingeniør Lin Flemming Nielsen fra Wissenbergs VVS- og Energiafdeling har bl.a. været med til at projektere hotellets installationer.

Hotellet og transformationen af bygningerne er tegnet af Arkitema Architects og Christoffer Harlang Architects.