4. oktober 2011

Wissenberg på vandretur i CPH’s nye oase.

Første stop var Wakeup Hotel, som siden de åbnede i 2009 har haft over 300.000 besøgende. Direktør Lars Pallisgaard viste rundt på hotellet og fortalte om, hvordan et nyt hotel har fået så flot en start midt i en finanskrise. Derefter fortsatte turen til Tivoli Hotel og SticksNSushi-restauranten på toppen. Udsigten fra toppen viser nye sider af CPH, idet man her ser Copenhagen Skyline fra en anden vinkel. Islands Brygge er tæt på, og bylivet her træder frem. Herfra er der også en god udsigt til de spændende, grønne tage, der danner CPH’s nye oase. Der er mos-sedum på Tivoli-hotellet, en stor og varieret plads med grønne øer mellem de to hoteller, og rigsarkivets tag er et alpelandskab, der hele tiden skifter farve, afhængigt af vejr og vind. CPH-oasen afsluttes ved SEB Bankens nye bygninger med snoede betonstier, der indbyder unge skatere til fantasifuld leg mellem høje fyrretræer. Per Malmos fra Malmos A/S viste rundt i anlæggene og fortalte om sit arbejde både i forbindelse med anlægningen og den daglige vedligeholdelse.

SEB Banken var næste punkt på turen. In site-out er det første ord, der popper op, når man har set facadernes næsten møbelagtige udseende, indtil man kommer ind i forhallen, der er udført med terrazzogulve og råbetonvægge. 

Sidste stop på turen var Nykredits Krystallen. Men før rundturen indenfor i denne særlige bygning, som hviler på tre punkter, hvilket er en statisk udfordring af de bedre, kunne man nyde de sidste solstråler på pladsen under Krystallen. Pladsen er gjort levende med 15 springvand, der skyder op i forskellig højde i form af en vandsymfoni. At denne plads også er en slags grønt tag, er ikke det første, der falder tilskuerne ind, men under Krystallen og pladsen er der både bil- og cykelparkering.

Krystallen er bygget op omkring trekanter, hvilket giver en spændende arkitektur, men også udfordringer i udnyttelsen af hjørnerne. Dette er løst med fine og skæve påfund. På øverste etage har man et fint udsyn ned gennem atriummerne, og man forbløffes over det optiske bedrag, trekanten giver, når man skal placere niveauerne.

Aften sluttede over god mad og drikke i Den hvide Kødby.