8. marts 2018

Wissenberg på Energiforum

Deltagerne på Energiforum 2018 fik et konkret eksempel at forholde sig til, da Wissenbergs Jesper Schat-Holm og Morten Rønne Nielsen fra KHS Arkitekter fremlagde resultaterne fra renoveringen af Enebærhaven i Humlebæk.

De 186 almene boliger i Nordsjælland har efter renoveringen oplevet et fald i deres energiforbrug til opvarmning på ca. en tredjedel. Og når man tænker på, at beboere typisk skruer op for komforten efter en energirenovering, så er det et fornuftigt resultat.

Jesper og Morten fortalte forsamlingen om de principper, der er afgørende for, at en helhedsplan realiseres med de bedst mulige energimæssige løsninger. Og de fortalte om de løsninger, der er arbejdet med i Enebærhaven.

Jesper Schat-Holm udtaler:

”Det var en god oplevelse at være oplægsholder på Energiforum 2018. Der var god respons fra salen, og det var tydeligt, at flere af deltagerne ligesom os brænder for at finde de rigtige løsninger for at realisere energibesparelser i det eksisterende byggeri. Især var der interesse for at høre nærmere om de helt konkrete udfordringer, vi oplever i det støttede byggeri. Støttereglerne gør nemlig, at anlægsbudgetter og drift ikke altid kan forenes med de ønskede energioptimeringsmæssige tiltag. Der var mange interessante indspark fra salen, og vi fik mere end rigeligt at tale om på vejen hjem. Godt arrangement.”

Wissenberg vil i 2018 tage en tur gennem vores mange renoveringer. Vi vil have fokus på komfort, økonomi og de opnåede besparelser, når vi i løbet af året genbesøger nogle af de energirenoveringsprojekter, vi har lavet gennem årene.