23. marts 2012

Royalt besøg i Gyldenrisparken.

Boligområdet Gyldenrisparken har i de seneste år gennemgået en spændende forvandling fra nedslidt betonbyggeri til smukt renoverede boligblokke med respekt for den oprindelige tidstypiske arkitektur. Renoveringen af facader og tag på boligerne er en del af en helhedsplan, hvor der yderligere er opført et nyt plejecenter, en ny daginstitution som passivhus samt nye, grønne arealer og legepladser. Derudover totalombygges et tidligere plejehjem i fire etager til et børnehus for børn i alderen 0-10 år. Samtidig med byggearbejderne er der gennemført en massiv boligsocial indsats med inddragelse af beboerne i processen, således at beboersammenholdet er blevet styrket, og der er skabt engagement og ejerskab for projektet.

Gyldenrisparken er et positivt eksempel på, hvordan et boligområdes negative udvikling kan vendes til en positiv udvikling ved hjælp af en helhedsplan, der samler alle de gode kræfter og skaber fundamentet for en fælles indsats. 

Jesper Schat-Holm, afdelingsleder for Planlægning og Byggestyring, vil vise Prinsen af Wales og Kronprins Frederik Den Grønne Planet og fortælle om de miljømæssige tiltag, som indgår i et passivhus.

Læse mere om Gyldenrisparken:

Boliger: http://wissenberg.dk/referencer/gyldenrisparken_-boliger.aspx

Daginstitution: http://wissenberg.dk/referencer/den-groenne-planet---gyldenrisparken.aspx

Plejecenter: http://wissenberg.dk/referencer/plejecenter---gyldenrisparken.aspx

     

Se video fra Prinsen af Wales og Kronprins Frederik besøg i Gyldenrisparken: http://jp.dk/jptv/nyheder/indland/article2735154.ece