2. marts 2018

Rejsegilde på Timianhaven

Torsdag den 1. marts var der rejsegilde på Timianhaven i Havdrup. Årets første officielle forårsdag lå under for en bidende kulde, men det kunne dog ikke ses på fremmødet. Repræsentanter fra Domea, kommunen, totalentreprenøren og rådgiverne var dukket talstærkt op for at hylde det gode håndværk, som traditionen byder.

De 44 nye boliger er bygget i CLT, og det er en byggeform, der stiger i popularitet rundt omkring i Europa, og som så småt er ved at finde vej til Danmark. En begejstret Søren Nielsen fra Vandkunsten udtalte på talerstolen:

"Vi havde tegnet det her projekt til at være bygget på en helt anden måde, og så kom Adserballe og Knudsen med et massivt træ-byggesystem, som vi virkelig har drømt om at arbejde med. Vi har studeret sådan noget i Tyskland, Schweiz og Østrig, og vi ville rigtig gerne bruge det i Danmark også. Jeg tror, fordommene omkring massivt træ vil falde, når man først har prøvet at sidde op ad sådan en væg og mærke, hvor dejlig den er i forhold til en gipsvæg eller en betonvæg. Træ er godt."

Projektet er udført på den rammeaftale, som Vandkunsten og Wissenberg har med Domea. På baggrund af et forprojekt blev det så udbudt i totalentreprise. Hvor Vandkunsten fortsatte som arkitekt, overgik Wissenberg til at være bygherrerådgiver.

Træ som byggemateriale er interessant, fordi det i princippet er CO2-neutralt. Bæredygtighedsaspektet har altid været interessant for Wissenberg, og da vi var i Helsinki på studietur sidste år, udforskede vi da også de CLT-bygninger, som er ved at blive opført i den del af hovedstaden, som de kalder ”Wood City”. Du kan læse reportagen fra turen her

De nye beboere flytter ind den 1. september i år. Er man ikke én af de heldige, så kunne bygherren oplyse, at der – teoretisk – er 17 års ventetid. Skulle vi ikke se at få bygget nogle flere?