20. oktober 2017

Op til lakridserne

Et tæt pakket program med daglige gåture på op til 12 kilometer burde have taget pusten fra Wisserne på årets studietur. Alligevel var humøret højt og nysgerrigheden stor, da flokken fra Hejrevej indtog Helsinki.


Med sikker hånd

Vi kiggede blandt andet på arkitektur i en by, hvor inspirationen fra den berømte arkitekt Alvar Aalto er at finde på hvert et gadehjørne. Inspirationen er også til at finde i de nye bydele, som med voldsom hast skyder op rundt om Helsinki. Vi var under hele turen i gode hænder, da byplanlæggerne i Helsinki er usædvanligt tilgængelige og åbne, og vi konstaterede da også, at byen er på sikker kurs trods den store nybygningsaktivitet.

 

De kan noget med træ

Vi fik også et indblik i finnernes brug af træ som byggemateriale. Et område i én af de nye bydele har faktisk betegnelsen ”Wood City”, og vi var voldsomt interesserede i at få deres ideer, tanker og løsningsmodeller med hjem. Sammen med de lokale udviklere dykkede vi ned i teknik, business cases og byggepladsplanlægning. Og snakken gik løs, selvom foredragene sluttede og saunaen begyndte. Ikke at det – i en finsk optik – giver mening at adskille de to.

 

Ideer med hjem

Det var en fantastisk tur, og vores motto om, at vi vil være ”et mødested der inspirerer og udfordrer til kloge løsninger” gælder – også selvom ”mødestedet” i tre dage var flyttet nordpå.