21. juni 2017

Nyt bæredygtigt dagtilbud

Det var en glad borgmester, der onsdag den 20. juni kunne løfte sløret for et nyt dagtilbud i Hvidovre Kommune. ”Bytoften”, hedder det, og 180 børn får deres daglige gang hér. De mange børn får hele to bygninger at boltre sig i: En eksisterende bygning, der skal renoveres, og en ny, der skal opføres. Bygningen, der skal renoveres, har haft mange funktioner gennem årene: skole, rådhus og senest politistation.

Udgangspunktet for projektkonkurrencen var et veltænkt og gennemarbejdet byggeprogram. Ønsket i byggeprogrammet var klart: Det nye dagtilbud skal ”fremme og understøtte en grønnere generation”. Eksempelvis indgår ordet ”bæredygtig” hele 29 gange i byggeprogrammet. Både Vandkunsten og Wissenberg er kendt for hele, holdbare og bæredygtige løsninger, så det var med stor entusiasme, vi gik til konkurrencen.

Resultatet var et projekt, som dommerkomiteen opsummerede således: 

”[Vandkunstens og Wissenbergs forslag har] afsløret sig som det mest gennemførte og veldisponerede bud på opgavens løsning. Såvel i funktionel, pædagogisk, arkitektonisk som landskabsmæssig henseende præsenterer projektet sig lovende og med stor selvfølgelighed i alle afkroge af dets udformning. Forslaget er derfor valgt med enstemmig opbakning fra dommerkomiteen.”

Dommerkomiteen skrev også, at ”forslaget reflekterer fornuftigt, indlevet og poetisk over, hvilken arkitektur og konfiguration der befordrer det gode børnehus”.

Vi glæder os til at komme i gang!

Læs konkurrenceforslaget her: Konkurrenceforslag - Bytoften

Læs uddrag fra dommerbetænkningen her: Dommerbetænkning - uddrag