1. juni 2017

Lad os bygge en åben borg

Da Nordre Skole blev opført i 1944, var der nok ingen, der havde forestillet sig, at den ville ende som borg. Det er ikke desto mindre, hvad svendborgenserne kan forvente at se, når bygningerne er færdige i efteråret 2019. Det bliver dog ikke en borg i traditionel forstand, for stedet rummer – blandt meget andet – både butikker, basketballbaner og en blandet beboersammensætning.

110 nye, almene boliger og 1.000 m2 dagligvarebutik bliver der plads til på grunden, hvor den gamle skole endnu står. Der bliver stillet store krav til bæredygtighed, energi og indeklima. Eksempelvis bliver de eksisterende mursten skånsomt taget ned, renset og genbrugt.

Boligselskabet Svendborg er bygherre med Domea.dk som forretningsfører. Vandkunsten er totalrådgiver og arkitekt, og Wissenberg står for ingeniørarbejderne. Dette kommende vartegn for Svendborg er det seneste i en række sager, der udføres i samarbejde mellem Domea.dk, Vandkunsten og Wissenberg.

Ole Christian Hansen fra Wissenberg er projektleder på Borgen, og han udtaler:

”Det er en spændende opgave, det her. Den gennemgribende renovering og bygningens tætte integration i det lokale samfund gør, at det bliver en krævende opgave. Vi er kendt for at være gode til at lytte, og det får vi brug for. Vi glæder os.”

Wissenberg har renoveret og bygget adskillige skoler gennem årene, men det er vist første gang, vi skal lave én om til en borg.