15. september 2017

Indvielse af Hempel Kollegiet

Det var med stor glæde og med deltagelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary, at det nye Hempel Kollegiet på DTU Campus Lyngby onsdag den 13. september kunne indvies. 
Kollegiet er givet som donation af Hempel Fonden i forbindelse med koncernens 100-års jubilæum og er blevet en realitet gennem et tæt samarbejde med DTU.

Der er allerede liv i bygningerne
”Det fungerer rigtig godt, at danske og internationale studerende bor sammen. Vi er ca. halvt af hver. Vi hygger os meget og holder tit madklub. Fx lavede Bolong Yang, som kommer fra Kina, for nogle uger siden kinesisk mad til os - det var super lækkert.”, udtaler Caroline Ljørring, og hun fortsætter: ”Vores idé på køkken F1 (også kaldet 'Formel 1') er at hænge et verdenskort og et Danmarkskort op på den store væg i køkkenet. Rundt om kortene vil vi hænge billeder af alle, der bor på gangen, samt en lille beskrivelse af os selv med vores navn, fødselsdato og hvor vi kommer fra i verden. Vi vil så sætte en snor fra vores billede til det sted på kortet, hvor vi kommer fra.”

Innovation, samarbejde og udvikling
De 200 nye studieboliger er til internationale og danske studerende, således at mulighederne for udveksling kan fastholdes og bidrage til et multifunktionelt campusområde, der understøtter DTU’s ambitioner. 

Da halvdelen af de nye beboere er internationale studerende, som typisk kun har deres kuffert med, er studieboligerne møbleret på forhånd. Det har givet plads til dansk design i både boliger og studieområde. Der er også plads til afslapning i en lounge med sofaer og tv. Og så er et mindre antal boliger udformet som handicapegnede. Derudover er der for hele komplekset fællesvaskeri samt cykelværksted. 
Hver bygning har sine egne udearealer i form af store terrasser og altaner til fælles ophold. Imellem bygningerne er grønne, fælles aktivitetsområder.
 
Wissenberg forestår – på vegne af KAB – bygherrerådgivning med Arkitema som underrådgiver. Rådgivningen udføres i tæt samarbejde med Hempel Fondens bygherrerådgiver Michael Bang Construction, DTU, byggeforretningsfører KAB, Lyngby-Taarbæk Kommune samt totalentreprenøren B. Nygaard Søren-sen A/S og dennes projekterende rådgivere JJW Arkitekter og COWI (tidligere Bascon).

Der var indflytning den 14. august, og allerede efter en måneds tid står det klart, at der er fuldt af liv i bygningerne. Det var intentionen, at det nye kollegie skal danne ramme for det gode studieliv, og at et mix af studerende fra hele verden på sigt inspirerer til det internationale samarbejde og udvikling, som DTU er kendt for og gerne vil understøtte. 

Det var tydeligt ved indvielsen, at de studerende er i fuld gang med at udfylde rammerne.