28. juni 2014

Film om Albertslund Syd

I forbindelse med den omfattende renovering af gårdhusene i Albertslund har filminstruktør, Daniel Wedel, lavet en lille introduktionsfilm om beboernes drømme for deres bydel. 

Siden opstarten af renoveringen af gårdhusene har der været et ønske om at fortælle historien om udviklingen af området samt de ønsker og drømme, som beboerne i bebyggelsen, kommunen og boligselskaberne har for områdets fremtid. Gårdhusene i Albertslund Syd er det første storskala elementbyggeri i Danmark. Arkitektens tanker for området var at lægge højhuset ned og tage de gode ting - i forhold til boligernes orientering mod hinanden samt indretning - med over i et tæt-lavt byggeri.

”Tilbage til A-town” er den første demo-film for en større anlagt, historisk fremtidsfortælling, opsat i et dokumentarisk format, om Albertslund Syds udvikling og er derigennem også en fortælling om de stort anlagte boligområder fra 60’erne. Holder visionerne fra dengang? Skal de ændres? Hvorledes mødes fremtidens krav til boligerne? Hvorledes mødes boligdrømmene hos beboerne i fremtidens bebyggelser? 

”Tilbage til A-town”-filmprojektet er i gang med at søge finansiering til den endelige film. 

Link til film: http://vimeo.com/95257137


Eventuelle spørgsmål kan rettes til Fie Hermansen, tlf. nr. 33 86 34 93