24. november 2011

Statens Naturhistoriske Museum

Arkitektkonkurrencen om Statens Naturhistoriske Museum er skudt i gang.

 Der er udvalgt seks internationale teams, der hver skal komme med deres bud på, hvordan man samler Zoologisk Museum, Botanisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have til Statens Naturhistoriske Museum.

 

 Det nye museum skal ligge ved Botanisk Have og delvist være placeret under jorden. Det samlede projekt vurderes at andrage i alt ca. 1 mia. kr.

Ud over Wissenberg består BIG’s team af AKT II (UK), Vogt Landscape (CH), Space Syntax (UK) og Kvorning design & kommunikation.

Lars Bendix Christensen, administrerende direktør i Wissenberg, ser frem til de kommende måneders spændende og udfordrende arbejde med konkurrencen.

”Det er også med en vis ærefrygt, vi går til arbejdet omkring det største, danske museumsbyggeri i nyere tid. Konkurrenceprogrammet signalerer store visioner, og det faktum, at byggeriet skal indarbejdes i et område med store arkitektoniske og landskabelige værdier, gør dette projekt særligt udfordrende. Vi ser denne konkurrence som en helt ekstraordinær chance for vores virksomhed og glæder os til samarbejdet i teamet.”

Konkurrencen skal afleveres den 27. februar 2012, og vinderen bliver udråbt i maj 2012.

Fra Pressen

Københavns Universitets pressemeddelelse

Citat:  "Danmarks nye naturhistoriske museum skal være et fyrtårn, der gennem nytænkende formidling skal give børn og unge lyst til at beskæftige sig med naturvidenskaben. Samtidig skal museet sikre moderne og inspirerende omgivelser for vores forskere. Jeg er derfor meget stolt af, at vi med denne arkitektkonkurrence tager et helt afgørende skridt i retning mod at sikre fremtidens rammer for formidling og forskning i naturvidenskaben," siger rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen.

Politiken.dk

 http://politiken.dk/kultur/arkitektur/ECE1459899/stjernearkitekter-skal-tegne-danmarks-nye-naturhistoriske-museum/